2019
Juni
17
Juni 2019

Fire arkitektteam konkurrerer om å få tegne The Whale

Fire anerkjente arkitektteam er valgt ut som finalister i arkitektkonkurransen om The Whale. Forventningene til nybygget er store i Andøy kommune med knappe 5000 innbyggere. 

I kommunesenteret Andenes omtales The Whale  som det viktigste bygget på 160 år. Da sto Andenes fyr ferdig. Det 40 meter høye smijernstårnet ligger på nabotomta der The Whale skal bygges.

Historisk reiselivssatsing 

– Vi skal skape en unik attraksjon om hval, som verden ikke har sett maken til. Vi har jobbet med ambisiøse planer for The Whale i fire år og har stor tro på denne etableringen. Nå har vi gjennomført en prekvalifisering i arkitektkonkurransen der 140 interesserte arkitektkontor fra hele verden lastet ned materiell. Av disse meldte 37 arkitektteam seg på prekvalifiseringen. Team fra hele verden har vist interesse for The Whale. Vi er så heldige og kan velge blant topparkitekter,  sier Børre Berglund, daglig leder i The Whale.

Norsk/dansk finale

De fire finalistene i arkitektkonkurransen for The Whale er de norske kontorene Snøhetta og Reiulf Ramstad og danske Dorte Mandrup. Den fjerde finalisten er et dansk/norsk samarbeid der  Bjarke Ingels Group, BIG har gått sammen med ungt norskt miljø, ELEMENT.

– De fire vi har valgt til finalen hadde spennende og inspirerende søknader. Jeg vet at det venter oss en utrolig spennende konkurranse på en fullstendig svimlende spektakulær plass, sier Hanne Strager som har hatt ansvar for utforming av konkurranseprogrammet.

Et signalbygg i fjæresteinene

The Whale skal bygges i fjæresteinene på vestsiden av Andenes i umiddelbar nærhet til sentrum og stedets hvalsafariaktører, Hvalsafari og Andenes Sea Safari.  

– Spennende og utfordrende arkitektur og beliggenhet er viktig og avgjørende for et signalbygg som The Whale. Det skal være forbindelser og samspill mellom det som er ute og det som er innenfor veggene, sier Hanne Strager.

Finalistene kommer til Andenes

Den 24. juni kommer finalistene på besøk til Andøy for å oppleve plassen selv.

– Vi har satt sammen et flott program for at de skal få oppleve hvalenes rike! Vi ønsker at arkitektene skal forelske seg i stedet og at de skal sitte igjen med sterke inntrykk av at The Whale og Andøy er enestående i verden, sier Camilla Ilmoni i The Whale. De fire finalistene skal levere sine bidrag i oktober, og den 9. desember kåres det en vinner på Andenes. 

De første idéeskissne som viser hvordan innsiden av The Whale kan se ut. Ideskissene er designet av Ralph Appelbaum Associates (RAA). RAA er et av verdens fremste firma innen utstillingsdesign og har vært med i prosessen med å utforme de første illustrasjonene på opplevelsen i The Whale.
Icon av Galleri
Icon av Dokumenter
03
Juni 2019

The Whale kan velge blant topparkitekter

Nå skal 37 internasjonale team bli til fire finalister

– En imponerende liste! Her kan dere virkelig velge fra øverste hylle. Dette blir et vanskelig valg, sier Per Rygh. Han er ekspertrådgiveren som skal bistå The Whale når fire finalister skal velges ut blant de 37 arkitektteamene som har meldt sin interesse for å tegne signalbygget The Whale.

– Prekvalifiseringen til arkitektkonkurransen stengte mandag 3. juni. Da hadde 140 interesserte fra hele verden lastet ned materiell. Av disse har nå 37 arkitektteam meldt seg på prekvalifiseringen. Av disse skal vi nå velge fire team som deltar i selve konkurransen, sier Børre Berglund, daglig leder i The Whale AS.

Internasjonal kompetanse

De 37 teamene består av til sammen mer enn 120 forskjellige arkitektkontorer, designere og fageksperter inne marinbiologi, stedsutvikling og opplevelsesdesign. Mange av de påmeldte er internasjonale team med arbeider bak seg fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, England, Sveits, Italia, Spania og Nederland.

Vi i The Whale er overveldet og utrolig glade over at The Whale vekker sånn interesse globalt blant noen av verdens fremste arkitekter. Samtidig føler vi  oss stolte og ydmyke over det store engasjementet og entusiasmen knyttet til The Whale som stråler ut av bidragene, sier Camilla Ilmoni i The Whale.

Ambisiøst

– Vi skal lage et sted med hval i fokus, som verden ikke har sett maken til. Vi har jobbet med ambisiøse planer for The Whale i fire år og har stor tro på denne etableringen. Vi er inne i en viktig fase nå og er glade for å ha Per Rygh med på laget. Per er en nestor når det gjelder arkitektkonkurranser. Han jobber nå for eget firnma, men har lang fartstid i Norske arkitekters landsforbund der han i de 16 årene før han gikk av med pensjon, for knappe tre år siden, jobbet nettopp med arkitektkonkurranser, sier Børre Berglund.
 

Utstillingsdesignerne i Ralph Appelbaum Assosiates, London har utarbeidet ett sett med ideskissene for The Whale. Disse foreløpige skissene av et mulig innhold inngår i arkitektkonkurranseprogrammet for å gi arkitektfinalistene et utgangspunkt og en forståelse av den ideprosessen bak det som skal bli en hvalutstilling verden ikke har sett maken til. (Illustrasjon RAA, London).
Icon av presseklipp
Mai
24
Mai 2019

Global interesse for The Whale

Arkitektkontorer fra hele verden viser interesse for the Whale. På knappe tre uker har 24 arkitekt-team meldt seg på til prekvalifiseringen til arkitektkonkurransen.

– Vi er overveldet, sier Camilla Ilmoni i The Whale.

Mercell er det internasjonale firmaet som formidler invitasjonen til prekvalifiseringen. De melder at interessen for The Whale er overveldende. 120 firmaer har lastet ned/bedt om tilgang til materiell om storsatsingen.

Ambisiøst

– Vi skal lage et sted med hval i fokus, som verden ikke har sett maken til. Vi har jobbet med ambisiøse planer for The Whale i fire år og har stor tro på denne etableringen. Også utenfra har vi fått meget gode tilbakemeldinger på planene. Vi fikk nylig muligheten til å presentere The Whale for statsminister Erna Solberg. Også hun var svært positiv til nysatsingen.

Likevel var vi selvsagt spente på om arkitektene ville engasjere seg. Det ville de så til de grader, sier Ilmoni.

15 land

Norge og Danmark dominerer listen, men materiell har også blitt lastet ned av kontorer i følgende land: Spania, Nederland, England, USA, Tyskland, Østerrike, Sverige, Japan, Finland, Sveits, Frankrike, Italia og Filipinene

– Lista inneholder også flere globale kontorer med arkitekt-team i mange land, sier Ilmoni.

3. mai åpnet prekvalifisering. Ilmoni regner med at enda flere vil melde seg på i tiden fram mot fristen 3. juni, og forteller at det daglig kommer nye arkitekter til.

Fire finalister

Etter at prekvalifiseringen lukkes, skal det plukkes ut fire arkitektlag. Disse fire går videre til selve arkitektkonkurransen. De fire finalistene leverer sine forslag  i Desember. Vi er veldig spente og har store forventninger, sier Camilla Ilmoni.

Camillia Ilmoni i The Whale er overveldet. Arkitekter fra hele verden vil være med i konkurransen om å tegne det nye signalbyget på ved fyret på Andenes i Andøy. Foto: Svein Spjelkavik.
Icon av presseklipp
Icon av Galleri
02
Mai 2019

Prekvalifisering til arkitektkonkurranse lansert!

The Whale har nådd en ny milepæl: prekvalifisering til arkitektkonkurransen er nå lansert og åpen for hele verden! Vi gleder oss til å se responsen.

Her er linken til prekvalifiseringen.

The Whale skal bygges på Sløyken med Andenes fyr som nærmeste nabo. Foto:Simen Bergvik
Icon av presseklipp
April
30
April 2019

Erna Solberg spent på The Whale

– Jeg forstår at the Whale skal utnytte det mytiske og mystiske med hvalene på en ny og moderne måte. Det er fantastisk og det blir spennende å se hva det blir til, sa statsminister Erna Solberg til pressen etter at hun fikk presentert The Whale hos Samskap på Andenes 30. april 2019. Camilla Ilmoni var den som presenterte The Whale for statsministeren. – Til vår presentasjon hadde vi forberedt en film som viser hvordan vi har jobbet med lokal forankring fra første dag, sier Camilla Ilmoni. 

Solberg dro fram satellitt-satsingen hos Andøy spacecenter og etableringen av The Whale som det mest spennende av det hun ble presentert på Andenes.

– Hval er noe av det mest fascinerende folk vet om. Det er en opplevelse å se, sa statsministeren.

Camilla Ilmoni presenterer The Whale for statsminister Erna Solberg på Samskap 30.4.2019. Foto: Tord Viken
Icon av presseklipp
01
April 2019

The Whale tilstede på Norwegian Travel Workshop

The Whale delte stand med Visit Andøy på årets Norwegian Travel Workshop (NTW) I Ålesund. Det var første gang The Whale var tilstede ute i markedet for å møte turoperatører. Tilbakemeldingene var at The Whale er definitivt noe de ønsket å vite mer om og de venter med spenning på fortsettelsen. 

Icon av presseklipp
Mars
27
Mars 2019

The Whale teamet tilbake i London

Den 27-29. mars var det arbeidsmøte hos Ralph Appelbaum Associates (RAA) i London. Møtet var en oppfølgning av forrige møte og denne gang var det fokus på å spisse nøkkelkonsept og opplevelsesreisen til og i The Whale. Det ble også diskutert forskjellige målgrupper man ser for seg at blir viktige for The Whale. Nå skal RAA forsette sitt arbeid og ferdiggjøre de første  innholdsillustrasjonene. Disse blir en del av arkitektkonkurranseprogrammet som lanseres i løpet av juni. Delegeasjonen fra The Whale besøkte også The Welcome Collection. 

Fra The Whale deltok styrleder Benn Eidissen med styremedlem Lisbeth Seppola. Fra prosjektledelsen deltok Camilla Ilmoni og Hanne Strager, og i tillegg var Svein Spjelkavik og Joakim Engel med. RAA-teamet består av Phillip Tefft, Mirko Cerami, Helen Schulte og Sadie Levy Gale.

Foto: Svein Spjelkavik
Icon av Galleri
19
Mars 2019

Fagpanelet møtes på Andenes

The Whale har enga­sjert et tverrfaglig fagpa­nel til å gi råd i prosessen fram mot arkitektkonkur­ransen. Den 19-20. mars var fagpanelet invitert til sitt første arbeidsmøte på Andenes der utstillingskonsept og konkurranseprogrammet skulle diskuteres. Fagpanelet møtte også styret til lunsj og delte sine beste råd og erfarnger med styret. 

På bilde fra venstre: Rune Dietz (forsker Århus universitet), Kjeld Kjeldsen (kurator ved Louisiana Museum of Modern Art), Joakim Engel (prosessleder for møtet, Engel Exhibit), Camilla Ilmoni (delprosjektleder The Whale), Benn Eidissen (styreleder The Whale), John Ivar Busklein (styremeldem The Whale), Rune Rydningen (nestleder The Whale), Hanne Strager (delprosjektleder The Whale), Lisbeth Seppola (styremedlem The Whale), Tone Bodøgaard (interiørarkitekt Løwini), Peter Gulbrandsen (arkitekt og opplevelsesdesigner Zest Experiences as) og Børre Berglund (prosjektleder The Whale)
Icon av Galleri
15
Mars 2019

Arbeidsmøte i London hos Ralph Appelbaum Associates (RAA)

Andre arbeidsmøte sammen med teamet fra RAA men denne gang i London. RAA hadde jobbet videre med alle idéer og innspill de fått fra andværinger under sitt besøk på Andenes i februar. Den første beskrivelsen av hovedkonsepter i The Whale ble presentert av Helen Schulte som er tekstforfatter og konseptutvikler. Vi fikk også se de aller første observasjonskissene på siktlinje fra lokasjonen tegnet av Mirko Cerami. En givende dag med gode diskusjoner. 

The Whale-teamet på arbeidsmøte hos Ralph Appelbaum Associates i London. Foto: Svein Spjelkavik
05
Mars 2019

Seks sider med innspill

Vi ønsker å si tusen hjertelig takk til de 50 andværingene som kom på workshop og for alle viktige innspill til oss i det videre arbeid.  Vi har renskrevet alle innspill og tar de videre med når vi nå skal i gang med å skrive konkurranseprogrammet til arkitektkonkurransen.

Icon av presseklipp
Februar
07
Februar 2019

«The Whale» inviterer til workshop for å samle de beste idéene

Den 7.2.2019, var andværinger og folk fra hele regionen invitert på workshop i regi av «The Whale». Målet med workshopen var å samle inn de beste idéerne til det som skal bli en unik attraksjon og gi deltakerne en mulighet til å møte teamet fra RAA (Ralph Appelbaum Associates) som har fått jobben med å lage et utkast til innholdet i «The Whale». Det ble utradisjonell workshop der deltakerne fikk være med på en vandring i området kring fyret og oppleve både hval, lyd og sløyken på en unik måte.

Kvelden blev magisk!

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
05
Februar 2019

Designteam i verdensklasse besøker Andenes

2019 er et spennende år. De første idéerne om innhold skal konkretiseres og utforming av bygget skal på plass. I mai skal arkitektkonkurransen lanseres og vi arbeider nå med forberedelser av konkurranseprogrammet (briefen) som skal være grunnlag for arkitektkonkurransen

The Whale har nå fått med seg nok et solid navn på laget: Ralph Appelbaum Associates (RAA).

RAA er et av verdens fremste firma innen utstillingsdesign med 200 ansatte, og kontorer i New York, London, Beijing, Berlin, Moskva og Dubai. RAA står bak en rekke store utstillinger som Kronjuvel-utstillingen i The Tower of London, London transportmuseum, John Lennon-utstillingen i New York, IKEA-utstillingen i Sverige, Nasjonalmuseet i Skotland, NASCAR Hall of Fame i USA, Boris Jeltsin museet i Russland, Framtidsmuseet i Rio og Volkswagen Autostat i Tyskland.

RAA skal designe de første illustrasjonene som skal bli innholdet i «The Whale».

Den 5 – 8. februar kom Phillip Tefft, Mirko Cerami og Helen Schulte fra RAA på besøk til Andenes for å ha arbeidsmøte med både prosjektledelsen og styret.

– For oss er det en ære å jobbe med The Whale. Folkene våre har nærmest stått i kø for å få være med på dette spennende og viktige prosjektet, sier Philip Tefft, direktør for Ralph Appelbaum Associates London.

Denne uka er tre representanter fra RAA sitt London-kontor i Andøy for å møte styret i The Whale og for å diskutere innholdet i The Whale. 

Icon av presseklipp
2018
Desember
11
Desember 2018

Studietur til Lofoten

Styret og prosjektadministrasjonen i The Whale AS har vært på studietur i Lofoten den 11.12. Vi ønsker å si tusen hjertelig takk til Geir Are Johansen, Ole Martin Hammer, Brynjar Pettersen, og Hege Anita Eilertsen i Museum Nord for fantastisk vertskap i Nyvågar. Det var interessant og inspirerende å høre om storsatsingen SKREI samt å få omvisning på Galleri Espolin, Lofotmuseet og i Lofotakvariet, og ikke minst å få oppleve blot på Lofotr som avslutning på dagen. Vi ser frem til videre samarbeid!

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
03
Desember 2018

Whale 'n' Wine

The Whale arbeider nå intenst med siste fase av forprosjektet for å nærme oss realisering av den mest unike hvalattraksjonen i verden. I løpet av det kommende året er det mye spennende å vente og vi tjuvstartet 2019 med en trivelig aften der vi inviterte andværinger med på en ny del av denne uforglemmelige reisen. Programmet inneholdt status på Andøys viktigste reiselivsprosjekt noensinne, kunnskap om hval og forriskende kulturinnslag. Arresten serverte buffet “Smak fra havet “ og det ble en fin kveld!

Icon av Galleri
Oktober
15
Oktober 2018

Fremdriften i The Whale er sikret

Eierne i The Whale AS går inn med 1 million kroner i forprosjekt fase 3 og sammen med tilskuddet fra Samskap på 1,954 millioner vil det å sikre fremdriften i The Whale.

Icon av presseklipp
15
Oktober 2018

Visjon og misjon workshop

Idag var det styremøte i The Whale AS på Andenes og på agendaen var det workshop i visjon og misjon for The Whale.

Icon av Galleri
Mai
02
Mai 2018

Avslutning av Forprosjekt Fase 2

Den 2. mai  var regionens politikere, reiselivsnæring og andre gjester samlet i kulturfabrikken på Sortland for å markere avslutningen av forprosjekt fase 2. og feire begynnelsen av neste fase. På slutten av arrangementet ble det også avslørt hvor The Whale skal bygges. Det er inngått en opsjonsavtale med Yngve Fredheim om kjøp av åtte mål tomt i Sløyken, like ved fyret på Andenes.

Icon av presseklipp
April
23
April 2018

Etablering av The Whale AS

En viktig milepæl nådd! I kommunestyremøtet den 23. april behandlet Andøy kommune saken om kommunalt aksjekjøp i The Whale AS. Det ble bestemt at Andøy kommune går inn for å kjøpe aksjer i The Whale AS og blir dermed eier sammen med Adolfsen Group, Andenesfisk og Eidissen Consult, Andøy Reiseliv SA, Hvalsafari AS og Sea Safari AS. Dermed har The Whale kommet seg et stort skritt fremover på veien mot målet.

Icon av presseklipp
Mars
11
Mars 2018

Elliot og hvalforskerne

I forbindelse med hvalsymposiet fikk seks år gamle Elliot møte hvalforskerne. Elliot har et stort interesse for livet i havet, hval og hvallyder.  Sammen med hvalforskerne dro han ut på hvalsafari utenfor Andøyfor å lytte på hval med verdens fremste hvalforskere. På forhånd hadde Elliot forberedt noen spørsmål han ønsket å stille forskerne. Vet dere svarene på Elliots spørsmål?

Icon av Galleri
10
Mars 2018

Andenes Whale Symposium

«The Whale» er inne i en viktig fase der prosjektet skal forankres i nasjonale og internasjonale forskningsmiljø.  I den forbindelse har vi invitert ledende hvalforskere fra Norge, England, Madeira, Azorene, og Kanada til workshop den 10-11. mars på Andenes. Hensikten med workshopen er å få innspill til hvordan «The Whale» kan bli en attraktiv arena for forskning og formidling knyttet til hav, sjøpattedyr, klima, miljø og bærekraft.

Deltakere på symposiet: Jonathan Gordon (Research fellow Sea Mammal Research Unit), Phil Hammond (Professor, Sea Mammal Research Unit), Luis Freitas (MSc Marine Fisheries Sciences, Museu da Baleia da Madeira), Monica Silva (Marine Biologist, PhD, MARE – Marine and Environmental Sciences Centre IMAR – Institute of Marine Research), Dr Lance Barrett – Lennard (Director Marine mammal research program, Vancouver Aquarium), Petter Helgevold Kvadsheim (Principle scientist, PhD, Norwegian Defence Research), Eve Jourdain (Phd student, Norwegian Orca Survey) og Tiu Similä (Phd, Whale Scientist).

Icon av presseklipp
05
Mars 2018

Styringsgruppa på studietur i Danmark

Den 5-8. mars var styringsgruppa i The Whale på studietur til Danmark. Turen gikk til tatens Naturhistoriske Museum i København, Moesgård Museum i Århus og Vadehavscentret i Vestjylland. 

Icon av Galleri
2017
November
28
November 2017

Whale n' Ale

WHALE ’N’ ALE var en kveld der vi ønsket å takke alle som har støttet og bidratt til at The Whale har kommet så langt som det er i dag og at 22. mars ble en uforglemmlig dag.

28
November 2017

The Whale Workshop

Forprosjekt fase 2 av The Whale er i gang og i den forbindelse inviteres næringsliv til workshop den 28. november. Hensikten med workshopen er å få innspill til hva bygget som skal romme «The Whale» ellers kan brukes til. Dette gjelder både permanent bruk og midlertidige ordninger.

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
Oktober
16
Oktober 2017

Samskap bevilger 1.300.000 kroner til The Whale

Støtten på 1,3 millioner fra Samskap, omstillingsprogrammet i Andøy kommune, sikrer full fremdrift i The Whale. I forprosjekt fase 2 skal man avklare eierskapet, plassering og innholdet i attraksjonen.

 

Icon av presseklipp
Icon av Dokumenter
Mai
26
Mai 2017

The Whale går inn i neste fase

Onsdag 24. mai var det møte i styringsgruppa i «The Whale», og der ble det vedtatt å gå videre med prosjektet. 

Icon av presseklipp
Mars
22
Mars 2017

The Whale Kickoff og Folkefest

The Whale-paraden ble en spektakulær suksess. I forbindelse med at forprosjektet til The Whale ble presentert, ble andværingene invitert til å gå sammen med en 13 meter lang, oppblåsbar og flyvende spermkval gjennom sentrum av Andenes.

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
21
Mars 2017

The Whale Kickoff: Åpnet i hvalens rike

Unger fra hele Andøy har laget kvaltegninger som skal vises ved kvalsenteret på Andenes i hele sommer. – Vi skal markere at Andøy er det beste stedet å komme til for å lære mer om kval, sa ordfører Jonni Solsvik da han åpnet utstillingen med rundt 100 barn og voksne til stede.

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
Februar
24
Februar 2017

Starten av neste fase skal feires med heliumshval og folkefest

Den 22. mars markeres starten på neste fase av det store og viktige reiselivsprosjektet. Avslutninga av forprosjektet markeres med workshop og stor parade på Andenes.

Icon av presseklipp
10
Februar 2017

Ned i hvalens rike med «The Whale» - Barna lager utstilling

De yngste i Andøy skal få lage den første utstillingen i til storsatsinga The Whale. Utenfor Andøya holder hele ni ulike hvalarter til, og nå jobber de ni barnehagene med hver sin hval – for å lage ei flott utstilling. Barnas utstillings skal være en del av The Whale Kickoff-arrangementet for neste fase som går av stabelen 21-22.mars.

Icon av presseklipp
2016
Desember
01
Desember 2016

Nordland Fylkeskommune støtter forprosjektet til «The Whale» med 300.000 kroner.

Støtten fra Nordland Fylkeskommune er av avgjørende viktighet for «The Whale», og innebærer at man kan gi full gass i det videre arbeidet.

Icon av presseklipp
September
29
September 2016

Styringsgruppa på studietur til Island

Styringsgruppa i The Whale var på studietur til Island der de besøkte utstillingene "Whales of Iceland" i Reykjavik, "Eldheimar Museum" på Vestmannaeyar og "Settlement Center" i Borgarnes. Styringsgruppa hadde også møte med representanter fra IceWhale, María Björk Gunnarsdóttir, og IFAW (International Foundation for Animal Welfare) Sigurstein Másson. 

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
17
September 2016

200.000 kroner til «The Whale»

Næringsstyret i Andøy kommune har tro på prosjektet «The Whale» og bevilger 200.000 kroner til forprosjektet.

Icon av presseklipp
Mai
28
Mai 2016

Første styringsgruppamøtet i forprosjektet The Whale

Styringsgruppa består av  Lisbeth Seppola, Styreleder Andøy Reiseliv SA, Jonni Solsvik, Ordfører Andøy Kommune, Arne Hjalmar Hanssen, President NAROM, Benn Eidissen, Styreleder Hvalsafari Andenes, Gunnar Jan Olsen, Styreleder Sea Safari Andenes, Hanne Strager, Biolog og utstillingsutvikler, samt Brynjar Pettersen, Daglig leder Museum Nord avd. Vesterålen. Børre Berglund, Reiselivsrådgivning (BBR) er prosjektleder og Camilla Ilmoni, Daglig leder Andøy Reiseliv SA prosjektkoordinator.

Icon av presseklipp
April
09
April 2016

Starter forprosjektfasen for The Whale

Det store engasjementet og entusiasmen på workshopen «The Whale» blir tatt vare på og  prosjektet full går inn i neste fase mot realisering av «The Whale».

Icon av presseklipp
Mars
02
Mars 2016

The Whale Kick-off

I forbindelse med planer om etablering av et Hvalmuseum/attraksjon på Andenes ble næringsliv og innbyggere i Andøy invitert til workshop onsdag 2. mars 2016. Workshopen gikk av stabelen på Romskipet Auroa i Birkeland Auditoriet, Andøya Space Center og ble ledet av Børre Berglund fra rådgivingsselskapet BBR. Hensikten med workshopen var å diskutere idéen om etablering av en ny attraksjon i kommunen, hva som kreves og hva en slik attraksjon kan gi oss av mer besøk og omsetning. 

Icon av presseklipp
Icon av Galleri
Januar
30
Januar 2016

Inviterer til The Whale workshop

Første workshopen «The Whale» – som planlegges til den 2 mars – blir avgjørende for arbeidet
med å etablere et nasjonalt Hvalmuseum på Andenes.

Icon av presseklipp
2015
26
Januar 2015

Det første møtet

«The Whale»-prosjektet begynte i det små en ettermiddag i januar 2015. Et gjeng entusiaster møttes på Hvalsenteret for å diskutere mulighetene for å etablere en hvalattraksjon i verdensklasse på Andenes. Daglig leder i Andøy Reiseliv, Camilla Ilmoni, tok initiativ til møtet og andre deltakere var utstillingsekspert Hanne Strager, daglig leder i Hvalsafari Geir Maan, salgssjef i Hvalsafari Daniele Zanoni, daværende styreleder i Andøy Reiseliv Lisbeth Seppola, og designer Svein Spjelkavik fra God Strek. Alle var enige om at Andøy har de beste forutsetningene for å bli en verdensledende hvaldestinasjon og at etableringen av en unik hvalattraksjon var den rette veien å gå. Etter møtet dro den samme gjengen på kveldskaffe hjem til ordfører Jonni Solsvik for å drøfte idén videre. Den kvelden ble det bestemt at Andøy skulle satse videre på idén og at Andøy Reiseliv skulle ta ansvaret for å igangsette en forstudie. «The Whale» -prosjektet var født. 

Icon av presseklipp

Prosjektet er støttet av